Belépés
Pizzamártás (sugo 1)
...5 dkg finomra vágott hagymát 0,5 dl aljban megpárolunk, hozzáadunk 2-3 cikk zúzott fokhagymát, 7 dkg (1 kis doboz...ízé ház...ízé doboz :-) ) paradicsom pürét, sót, őrölt feketeborsot, reszelt gyömbért.
Az egészet jól lepíritjuk, felöntjük vízzel és jól kiforraljuk. A víz mennyiségét úgy kell meghatározni, hogy kb. 1 dl mártás legyen adagonként. Ha nagyon savanyú, egy kevés cu...
Hamis vadasmártás
... szerint só,
1 csapott mokkáskanál törött bors.

A zöldségeket megtisztítjuk, majd lereszeljük. Mély
serpenyobe öntünk 2 evokanál olajat, és üvegesre
pirítjuk rajta a finomra vágott hagymát meg a reszelt
zöldségeket. Ezután 3 dl vizet öntünk rá, és 10 percig
fozzük. A fott zöldséget kissé kihutjük, és levével
eygütt turmixgépben pépesítve, fé...
Karácsonyi mézes (nagyon jó)
...
25 deka melegített mézet,
1 egész tojást,
1 citrom reszelt héját,
2 késhegynyi fahéjport,
4-5 finomra tört szegfűszeget összegyúrunk
30 deka liszttel kevert
1 csomag sütőporral.

Ujjnyi vastagra nyújtjuk, és részben négyzetes alakúra vágjuk, részben különféle vágókkal kiszúrjuk. Vajazott tepsibe tesszük és cukros vízzel megkenve,...
Csokigolyó gyerekeknek
... tartjuk.


Variáció

Még finomabb lesz, ha gyömbéres piskótát használunk. A margarint narancslekvárral is helyettesíthetjük, a narancshéjdarabokat turmixoljuk vagy nagyon finomra vágjuk. Ha felnőtteknek készítjük, 1 evőkanál rumot is adhatunk a piskótához.


Nem lesznek túl lágyak a golyók, ha száraz piskótából készítjük. Még érdekesebb lá...
Szilveszteri sajttorta
... morzsoljuk. Ezt a
morzsalékot rászórjuk a currys krémmel bekent torta
oldalára. Tetejét kirakjuk a megmaradt szalámiból
csavart kis tölcsérekkel, ...
Csukott szendvicsek
... sütéshez.

A zsemléket keresztben (lapjában) vékony szeletekre
vágjuk. Egy tojást a krémsajttal kikeverünk, majd
hozzáadjuk a megtisztított és lereszelt, vagy nagyon
finomra vágott vöröshagymát. Kevés törött borssal
meghintjük. A sajtos krémet a zsemleszeletekre kenjük,
és egy-egy krémes szeletet összeragasztunk, illetve
összenyomjuk. A megm...
Tejszínes-zöldséges pulykaragu
... leöblítjük, és vékony csíkokra vagy kb. 2 x 2 cm-es kockákra vágjuk. A zöldségeket megtisztítjuk, és lehetőleg azonos méretű, kisebb kockákra-darabokra aprózzuk. A hagymát meghámozzuk, majd finomra vágjuk.
2. A vajat/margarint felforrósítjuk, rádobjuk a hagymát, üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a húst és a felaprózott zöldségeket, majd élénk tűzön 3-4 percig pirítjuk. Meghintjük...
Telik az idő...
... meg Forma1-et is néztünk.

Lett új Menyasszony kedvence... Amikor ugyanis nővérem volt menyasszony, a lakodalmi menüben szerepelnie kellett egy töltött húsnak, amit anya nagyon finomra csinál. Kolbásszal van töltve. Nos, kedvesem anyukája csinált nekem mézben és ketchupban pácolt csirkemellet. Hát, a helyzet, hogy nagyon édesszájú vagyok...és nagyon nagyon ízlett! Próbá...
Tégla más kultúrákba
... technológiai előírásai csak tiszta anyagok, elsősorban fűrészpor alkalmazását engedik meg. Ez azért fontos, mert ennek elégésekor nem keletkeznek a környezetet terhelő égéstermékek. A kellőképpen finomra őrölt, homogén és nedvesített agyagot azután formára préselik és vágják. A felesleges nedvességet szárítással vonják ki belőle, s mintegy 48 órával később kerül a kemencébe, ahol ...
Savanyú tojásleves
... cukor, 1 ek. finomliszt, 1 kk. csemege pirospaprika, 1 kk. só, 1 babérlevél, 2-3 tojás, 1 kk. 10%-os csemege ételecet.

1. A hagymát megtisztítjuk és lereszeljük, vagy nagyon finomra vágjuk. Az olajat a fazékban kissé megforrósítjuk, a hagymát és a cukrot hozzáadjuk. Közepes lángon kevergetve kb. 2 percig pirítjuk; akkor jó, ha a cukor kissé karamellizálódik, a hagyma pe...
Sóbányászok lettünk...
... egyetlen tömbbé állt össze. Ezt a sótömeget kellett kemény csákányozási munkával szétbontani és zsákokba tölteni. A felrakást gépkocsikra már az egyes szállítók végezték. Persze nem habtiszta, finomra őrölt, jódozott só volt ez hanem a mai fogalmak szerinti "marhasó" minőség. S tényleg valósággal újra kellett bányászni, réseket vágni csákányokkal , majd szinte hámozni a csákány l...
Karácsonyi leves receptek
... paprikát szórunk a tetejére, és az egészet összeforraljuk.

Diós szárnyas-krémleves
4 személyre

Hozzávalók: 2 tyúkhúsleveskocka, 1 dl tejföl, 1 dl tejszín, 5 dkg finomra darált dió, 1 evőkanál durvára vágott dió, 1 csapott evőkanál liszt, 1 csokor petrezselyemzöld, 1 csapott teáskanál currypor, 1 késhegynyi törött fekete bors, 5 dkg cérnametélt, só.
...
Karácsonyi ételreceptek
... 60-80 dkg darált zsíros sertéshús, 80 dkg gesztenye, 2 tojás, 12 dkg zsír, só, bors, 2 dl tejszín. A gesztenyét megtisztítjuk, és egy kevés levesben vajjal megpároljuk, majd lehűtjük. A finomra darált húst megsózzuk, borsozzuk, tejszínt öntünk hozzá, és egy-két tojással jól összegyúrjuk, majd könnyedén hozzákeverjük a gesztenyét. Közben a megtisztított pulyka mellcsontját hegyes,...
Karácsonyi édességek
... tojás, 6 dkg margarin, csipet só, 1 üveg (2 ml) Dr. Oetker Mandula aroma, mazsola, ízlés szerint
A töltelékhez: 18 dkg őrölt mák/dió, 1 üveg (2 ml) Dr. Oetker Citrom aroma, 10 dkg finomra őrölt babapiskóta, 1 kiskanál fahéj, 10 dkg kristálycukor, 0,5 dl víz, 3 dkg gyümölcslekvár, 3-5 dkg mazsola, 1 cs. Dr. Oetker Vanillincukor, 0,5 dl étolaj
Elkészítés:
Először a tö...
Karácsonyi ételek
... 60-80 dkg darált zsíros sertéshús, 80 dkg gesztenye, 2 tojás, 12 dkg zsír, só, bors, 2 dl tejszín. A gesztenyét megtisztítjuk, és egy kevés levesben vajjal megpároljuk, majd lehűtjük. A finomra darált húst megsózzuk, borsozzuk, tejszínt öntünk hozzá, és egy-két tojással jól összegyúrjuk, majd könnyedén hozzákeverjük a gesztenyét. Közben a megtisztított pulyka mellcsontját hegyes, ...
Receptek
... kis fej hagyma
½ gerezd fokhagyma
4 ek citromlé

bors
4 ek olaj
1 csokor snidling


-Elkészítés:

A hagymát nagyon finomra vágjuk, a fokhagymt összezúzzuk, majd a hagymákat a citromlével együtt az olajhoz keverjük.
Sóval, borssal ízesítjük. A körtét negydekbe vágjuk, magházát kiszedjük, majd húsát felkocká...
Csokis muffin
... összekevert muffinmasszát a papírkapszlikkal kibélelt muffintepsibe, vagy lefolpackozott dobozban hagyom éjszakázni a hutoben. Az elom...
Joghurtos paradicsomleves
... a díszítéshez.

Előkészítés:

A paradicsomokat leforrázzuk, héjukat lehúzzuk. A mozzarellát lecsepegtetjük és apró kockákra vágjuk. A hagymát meghámozzuk, és nagyon finomra vágjuk.
1. Hat paradicsomot botmixerrel (vagy turmixgéppel) összeturmixolunk, majd szitán átszűrjük. A levet olajjal, a balzsamecettel, hagymával, sóval és borssal ízesítjük. Jól lehűt...
Kukoricás palacsinta
... megmossuk, kevés sós vízben puhára főzzük, majd kivesszük (a levét megőrizzük), és amikor langyosra hűlt, nagyon apróra összevágjuk. Közben megmossuk, megtisztítjuk a zöldségeket. A pórét finomra, a paprikát, a paradicsomot apró kockákra vágjuk.
2. Felforrósítjuk az olajat, megfuttatjuk benne a pórét, majd rátesszük a paprikát, a paradicsomot, sózzuk és borsozzuk. Belekeverjü...
Édes-savanyú halsaláta
... uborka, 3 kemény tojás, 2 csomó újhagyma vagy 2 fej vöröshagyma, 2 doboz paradicsomos szardínia.

1. A majonézt összekeverjük a borral, tejföllel, sóval, borssal, citromlével és a finomra metélt snidlinggel.
2. A megmosott almát héjastul lereszeljük, a meggyet kimagozzuk, a főtt burgonyát, az uborkát és a kemény tojást lereszeljük, s a karikára vágott hagymával együ...
1 2 3 ..........72 73 .....108 109 .....144 145 146 
Címkék: Oetker Mandula, Oetker Citrom, Oetker Vanillincukor, zöldségeket megtisztítjuk, finomra vágott, fott zöldséget, margarint narancslekvárral, currys krémmel, megmaradt szalámiból, zsemléket keresztben, krémsajttal kikeverünk, sajtos krémet, zsemleszeletekre kenjük, hagymát meghámozzuk, felaprózott zöldségeket, lakodalmi menüben, töltött húsnak, környezetet terhelő, kellőképpen finomra, felesleges nedvességet, hagymát megtisztítjuk, fazékban kissé, cukrot hozzáadjuk, cukor kissé, sótömeget kellett, felrakást gépkocsikra, egyes szállítók, egészet összeforraljuk, gesztenyét megtisztítjuk, kevés levesben, finomra darált, megtisztított pulyka, hagymát nagyon, fokhagymt összezúzzuk, citromlével együtt, olajhoz keverjük, körtét negydekbe, papírkapszlikkal kibélelt, paradicsomokat leforrázzuk, mozzarellát lecsepegtetjük, levet olajjal, levét megőrizzük, pórét finomra, paradicsomot apró, majonézt összekeverjük, finomra metélt, megmosott almát, meggyet kimagozzuk, főtt burgonyát, kemény tojást,
© 2013 TVN.HU Kft.